Populairste Facebook pagina in Suriname?

By Kishan on September 3rd, 2012
populairefbpages

Een ieder met een Facebook pagina zou willen dat zijn/haar pagina de populairste is. Hoe weet je echter welke Facebook pagina in Suriname de populairste is? Wilt dat zeggen dat die pagina de meeste fans heeft? Of moeten er veel personen over die pagina praten? Of een verhouding van deze twee?

Top 10 Facebook pagina’s in Suriname met meeste fans


Grafiek Facebook paginas van Suriname met meeste fans


Nu zou je kunnen zeggen dat deze pagina’s de meeste fans hebben en dus de populairste Facebook pagina’s van Suriname zijn. Laten we van deze pagina’s nu aangeven hoeveel personen over deze pagina’s praten (“People Talking About” – PTA).


Grafiek Facebook paginas van Suriname met meeste fans


Kunnen we van deze Facebook pagina’s nog steeds zeggen dat zij de populairste zijn in Suriname?

Top 10 Facebook pagina’s in Suriname met het grootste PTA


Grafiek Facebook paginas van Suriname met meeste fans


Hierboven zie je over welke pagina’s er veel gesproken wordt op 3 september. Dit kan echter dagelijks veranderen, zo wordt er veel over Surinam Airways gesproken omdat zij laatst hun 50e jaardag gevierd hebben. Als er het meest over deze Facebook pagina’s gesproken wordt in Suriname, zijn deze dan juist niet de 10 populairste pages in Suriname?

Eigenlijk wel, maar er zullen personen zijn die hier niet eens mee zijn, omdat zij vinden dat in verhouding met het aantal fans er weinig personen over deze pagina’s praten. Dat zie je hieronder ook.


Grafiek Facebook paginas van Suriname met meeste fans

Top 10 Facebook pagina’s in Suriname PTA per Fan


Grafiek Facebook paginas van Suriname met meeste fans

Ook deze pagina’s kunnen we niet op basis van de percentage PTA/Fan de populairste noemen. Vier van de 10 pagina’s hierboven hebben minder dan 1000 fans. Is een page met zo weinig fans wel populair te noemen? Zes van de pages hebben minder dan 300 PTA, zijn zij dan echt de populairste?

Hoe krijgen we dan wel de populairste Facebook pagina in Suriname?

Een ieder gaat zijn eigen mening hebben wat dit betreft, maar misschien moeten we ergens een grens trekken. We pakken bijvoorbeeld het gemiddelde aantal fans per Facebook pagina in Suriname en bekijken het percentage PTA/Fan van pagina’s met het aantal fans boven het gemiddelde. Ik heb de statistieken van 60 pagina’s van Suriname bekeken. Het gemiddeld aantal fans is 4851. Dat brengt ons op het volgende.


Grafiek Facebook paginas van Suriname met meeste fans

Ook dit is slechts een moment opname. Wat vandaag populair is, hoeft morgen immers niet populair te zijn.

 

Welke van de bovenstaande methodes vindt jij het beste bij het bepalen van de populairste Facebook Pagina in Suriname? Of heb jij een andere manier? Laat het aan me weten! Ook voor meer informatie kan je een berichtje achterlaten.

De statistieken zijn gedeeltelijk gehaald van SocialBakers

Wat u nu kunt doen?

Contact mij!

Fotografie diensten nodig? Wilt u een website hebben of wilt u een social media strategie ontwikkelen voor uw bedrijf of product? Neem contact op met mij.

Reageer

Is er iets onduidelijk? Of wilt u uw mening geven? Is er iets wat ik verkeerd gezegd heb? Laat een reactie achter

4 Comments

Posted By: Karun Bihari On: September 04, 2012 At: 7:24 pm

Als je kijkt naar de x aantal mensen die Surinaamse FB pages geliked hebben dan is die van TBL Cinemas Suriname het populairst. Als je kijkt naar de “aantal mensen die over deze pagina’s praten” dan zie je dat er meer over de pagina van TeleG wordt gesproken. Dit is naar mijn mening niet statisch. Zoals u het heeft vermeld in uw blog is het zo wat vandaag populair is morgen niet zo hoeft te zijn. Kan om allerlei redenen liggen en dan moet je meer kijken naar de denkwijze van de mens. De psychologische kant. Als TeleG bonussen weg geeft dan is iedereen in rep en roer. Ik zou toch liever kiezen naar de aantal likes van een page, want dit is vrij statisch. Mensen unliken een page niet zo snel. Er komen er juist meer bij. PTA is een momentopname. Natuurlijk is het ook leuk om te weten welke page op een bepaalde moment “hot item” is. Net zoiets als wat je op Twitter hebt. Wereldwijde trends die op een bepaalde moment hot zijn.

Posted By: Kishan On: September 04, 2012 At: 8:01 pm

Dus dat is aangegeven in het eerste grafiek. Aantal likes.
Echter zijn er daar pages die vrijwel een jaar niks gepost hebben en een jaar lang dus “stil” zitten, kan je dan nog steeds zeggen dat zo’n page populair is? Uit ervaring weet ik dat de meeste personen bijna nooit een page unliken. Logisch eigenlijk, als je niks van de page ziet, dan weet je ook niet dat je daar fan van bent (tenzij je in je lijst van pages gaat zoeken)

Posted By: raoul On: September 16, 2012 At: 3:31 pm

Als we het hebben over de populairste facebook pagina dan moeten we een tijd aan koppelen. Naar mijn mening is de formule dan de hoogste PTA en de groei aan likes. Immers je bent populair als mensen over je praten en dat doen ze slechts een bepaalde periode.

Posted By: Kishan On: September 16, 2012 At: 3:35 pm

Groei aan Likes is moeilijk, sommige moeten duizenden dollars uitgeven om te groeien… Anderen hoeven niks uit te geven voor duizenden Likes.
Maar deze top 10 is nu inderdaad niet meer geldig. Misschien moet ik een maandelijkse top 10 maken

Reageer