Miss India Worldwide 2012 Suriname Continued

By Kishan on February 28th, 2012
Alana Seebaran - Miss India Worldwide 2012

Alana Seebaran van Guyana is uitgeroepen tot Miss India Worldwide 2012. Een leuke dame die het echt verdiend heeft. Tijdens het contest ging het bij de top 10 mis. Volgens de jury behoorde Varsha Ramrattan toch tot de top 10 en zo heeft men er een top 11 van gemaakt. Een top 11? Vreemd toch… Eerder gaf ik al aan hoe Miss India Worldwide 2012 Suriname positief naar buiten heeft gebracht. Is dit door de top 11 blunder veranderd?

Vol spanning zat ik te wachten tot ik de updates zou krijgen vanuit het concert. $200 ga ik niet betalen voor een Miss concert en helaas was het niet Live op TV, wat eigenlijk ook al vreemd is voor een internationaal contest. Afen, ik werd op de hoogte gehouden door twee personen die daar wel aanwezig waren. Zo tegen 23:00u kreeg ik het bericht “Helaas, Suriname ligt eruit”. De top 10 bestond uit Miss India Duitsland (Leonie Singh Dhillon), Miss India  Kuweit (Anvita Sudarshan), Miss India  Canada (Shreeya Chawla), Miss India  Zwitserland (Sharmila Singh), Miss India USA (Chandal Kaur), Miss India  Zuid-Afrika (Sheina Gokool), Miss India Guyana (Alana Seebaran), Miss  India (Eram Karim), Miss India  UK (Deana Uppal) en Miss India  Australia (Olivia Rose Bourrillon). Nog geen 10 minuten later hoorde ik dat Suriname er weer in zat. De top 5 werd vervolgens: Australië, UK, Suriname, Guyana en Koeweit. Uiteindelijk werd Alana Seebaran gekozen tot Miss Worldwide 2012 en Olivia Rose Bourillon (Australië) en Anvita Sudarshan (Koeweit) werden respectievelijk first en second runner-up.

De top 11
De jury heeft aangegeven dat er een computerfout is opgetreden. Hoe kan er een computerfout plaatsvinden? Vond de computer opeens dat 1+1 gelijk is aan 3? Dat klinkt dus evenals 1+1=3 als een grap. Hooguit de personen die de gegevens ingevoerd hebben, kunnen een fout gemaakt hebben. GFC Nieuws schrijft het volgende: “Een onzorgvuldigheid van de aanwezige accountants, verantwoordelijk voor de verwerking van de scores en de administratieve handelingen hieromtrent, heeft ertoe geleid dat twee kandidaatnummers verward zijn.” Laten we maar aannemen dat dat gebeurt is, omdat we de andere zaken toch niet kunnen bewijzen.
Nu er ontdekt is dat er een fout gemaakt is, hoe ga je de dame die er niet bij hoort zeggen dat zij nu uit de top 10 moet en dat Suriname (Varsha Ramrattan) er weer in moet? Zoiets wil je toch niemand aandoen? Ik vind dat de keuze om er een top 11 van te maken toch acceptabel is geweest. Varsha Ramrattan had een mooie optreden tijdens de talentenronde en was naar mijn mening wel geschikt voor de top 10.

Reacties Surinamers op de Top 11
Op Facebook hebben honderden Surinamers de top 11 afgekeurd. Vele dingen als “Alleen in Suriname kan dit gebeuren”, “Surinamers zijn omkoopbaar” en vooral “Slechte reclame naar buiten toe, het is een schande voor Suriname”. Het lijkt alsof Surinamers erop wachten dat onze landgenoten een fout begaan en dan hun gal spuwen. Waarom kunnen we er niet blij om zijn dat Suriname nog kans heeft om te winnen? Voelden we ons niet trots toen Fareisa Joemmanbaks de titel won in 2007? Varsha heeft zelfs de top 5 gehaald, dit bewijst dat zij het wel waard was om in de top 10 te komen. De jury bestond trouwens niet alleen uit Surinamers, dus het is niet een fout van Suriname! Surinamers, houden jullia aub op met dit gedrag.

Reacties Buitenland op de Top 11
Een groot deel van de Surinamers vonden het belachelijk dat er een top 11 was en vonden dat dit een schande is voor Suriname. Wel, ik heb in geen één buitenlandse bericht gelezen over de top 11, laat staan dat men kritiek had. Er waren zoveel vertegenwoordigers van buitenlandse media in Suriname, vooral uit Guyana. Zij vonden het niet eens nodig om daarover te praten. Ze zagen het misschien als “een fout is menselijk, het kan voorkomen”. De conclusie die wij kunnen trekken is dus dat de top 11 echt geen schande voor Suriname is, zoals men dat dacht (en misschien ook hoopte).

Hoe is Suriname verder positief naar buiten gebracht?
Zoals ik eerder naar buiten bracht is Suriname al heel positief naar buiten gebracht door voornamelijk Aftab Shivdasani en Aarti Chabria. Zoals ik eerder ook aangaf leken de missen erg blij met de ontvangst hier in Suriname. Dit heb ik bevestigd kunnen krijgen. Hieronder zie je dan ook enkele posts van enkele van de Missen zelf. Kijk maar zelf wat zij over hun verblijf in Suriname te zeggen hebben.

Madhu Ramasubramanian

Madhu Ramasubramanian – Miss India New Zealand

Monica Vaswani

Monica Vaswani – Miss India Virgin Islands

Ankita Arora - Miss India Italy

Ankita Arora – Miss India Italy

Klik hier om een video te bekijken van Monica waar zij verteld hoe het in Suriname was. Bij 4:25 heeft ze ook wat over Nandani te zeggen 😉
De andere dames hebben blijkbaar nog geen tijd gekregen om op Facebook of Twitter te gaan, zodra zij wat hebben, dan plaats ik de updates hier. Blijf deze page dus checken voor de updates.

Ik denk dat dat het was wat betreft Miss India Worldwide 2012 Suriname. Ik vraag aan alle Surinamers om niet steeds weer de fouten van andere Surinamers gaan zoeken, maar om blij te zijn dat een Surinamer vooruit gaat (om het zo te zeggen). Alleen met zo’n attitude kunnen wij Suriname vooruit brengen. Bij deze feliciteer ik Suriname en Varsha Ramrattan voor het behalen van de top 5 en ook de organisatie voor een geweldige evenement in Suriname. Nog vele na deze!

Wat u nu kunt doen?

Contact mij!

Fotografie diensten nodig? Wilt u een website hebben of wilt u een social media strategie ontwikkelen voor uw bedrijf of product? Neem contact op met mij.

Reageer

Is er iets onduidelijk? Of wilt u uw mening geven? Is er iets wat ik verkeerd gezegd heb? Laat een reactie achter

1 Comment

Posted By: Miss India Worldwide 2012 Suriname On: February 28, 2012 At: 6:12 am

[…] Klik hier voor het vervolg. Tags: aarti chabria, aftab shivdasani, bollywood, glamour, india, miss india worldwide, nandani, suriname, twitter […]

Reageer