Het verschil tussen mannen en vrouwen volgens Facebook

By Kishan on February 20th, 2012
Men vs Women

Uit de statistieken van Facebook kan je heel veel informatie halen. Als beheerder van een aantal business pages op Facebook heb ik een paar verschillen tussen mannen en vrouwen kunnen vastleggen. Ik heb naar de statistieken van 2 februari tot en met 12 februari van een aantal Facebook pages bekeken. Hier ziet u de resultaten.

Emotionele gebeurtenissen
Niet lang geleden hebben we een tragische gebeurtenis meegemaakt. Het ging om het zelfmoord geval waarbij een vader zichzelf en zijn drie kinderen vermoordde. De moeder bleef alleen achter. Dit heeft niet alleen heel Suriname geschokt, maar ook in andere landen was men erg geschokt door dit gebeuren.
De foto’s van het uitvaart heb ik geplaatst op een van de pages die ik beheer. Een heleboel personen hebben gereageerd op de foto’s. Men toonde zijn of haar medeleven. Door de statistieken hiervan te bekijken, kan ik de conclusie trekken dat bij zulke gevallen de vrouwen zich het meest betrokken voelen. Klik op het plaatje hieronder om het te bekijken.

Statistieken van Zelfmoordgeval

Statistieken van Zelfmoordgeval

U ziet dat 69% van de reacties, het aantal likes en shares door de vrouwen gedaan zijn. Vooral de dames tussen de 25 en 34 jaar hebben hierop gereageerd. Kunnen we uit het bovenstaande concluderen dat deze zaken de mannen wat minder bezighouden dan de vrouwen?

Celebrity News & Entertainment
Ik beheer ook een page op Facebook waarop er minder belangrijke nieuws geplaatst wordt. Het gaat meestal om de filmsterren en wereldrecords etc. Bij deze verwacht je al dat het meer iets voor jongeren is, maar wie reageert hier het meeste op? De jonge heren of de dames? Zou niet een moeilijke vraag moeten zijn vind ik. Hier het antwoord.

Celebrity & Entertainment Statistieken

Celebrity & Entertainment Statistieken

De mannen boven de 55 jaar vinden dit blijkbaar absoluut niets.

Schuine moppen
Op een andere page op Facebook, waarbij er alleen maar personen boven de 18 jaar toegestaan zijn, worden er dagelijks één of meerdere schuine moppen geplaatst. Hmmm.. Het begint interessant te worden. Wie reageert bij deze het meest?

Schuine moppen statistieken

Schuine moppen statistieken

De heren (59%) reageren hier net een beetje meer dan de dames (40%). U zult zich nu misschien even afvragen waar die ene percent gebleven is, ik ook… Blijkbaar is 1% procent nog aan het uitzoeken wat hun geslacht is 😉 Hadden jullie hier een andere resultaat verwacht? En als je naar de leeftijden kijkt… Kan je daar een conclusie uit trekken?

Wagens verkoop
Op de page van een autohandelaar verwacht ik persoonlijk ook dat de mannen meer zullen reageren dan de vrouwen. Waarom? In het verkeer zijn er nog steeds meer mannelijke bestuurders dan vrouwelijke en bij het kopen van een wagen brengen de vrouwen meestal ook een man mee voor advies. Zie hier de resultaten.

Statistieken van een autohandelaar

Statistieken van een autohandelaar

Opmerkelijk is bij het bovenstaande dat de jongeren beneden de 17 jaar en de ouderen boven de 55 jaar nauwelijks interesse hebben hierin.

Voetbal
Ach, deze had ik eigenlijk niet moeten plaatsen, maar het is toch wel leuk om te zien dat 20% van de vrouwen wel tenminste een beetje van voetbal houden.

Voetbal Statistieken

Voetbal Statistieken

 

Bovenstaande heb ik geplaatst om aan te tonen dat je met behulp van Social Media Statistieken (in dit geval Facebook) veel kunt doen. Het verschil zoeken tussen mannen en vrouwen is maar een klein voorbeeld. Hiermee kunt u bijvoorbeeld inspelen als bedrijf als u ziet dat de heren meer interesse tonen dan de dames. U kunt uw marketing strategie aan de hand van deze statistieken bepalen. Maar ook persoonlijk weet je nu hoe je de aandacht kan trekken van een heer of dame 😉
Dit is nog niet alles, ik ga u gauw meer social media statistieken tonen. Wilt u ook beginnen met Social Media Marketing? Neem dan maar gauw contact met mij op!

Wat u nu kunt doen?

Contact mij!

Fotografie diensten nodig? Wilt u een website hebben of wilt u een social media strategie ontwikkelen voor uw bedrijf of product? Neem contact op met mij.

Reageer

Is er iets onduidelijk? Of wilt u uw mening geven? Is er iets wat ik verkeerd gezegd heb? Laat een reactie achter

3 Comments

Posted By: Navin Poeran On: February 20, 2012 At: 6:59 pm

Opmerkelijk dat in de leeftijdsklasse 18 -24 jaar, zowel jongens als meisjes, bijna evenveel interesse hebben in de film/muziek wereld.

Slechts een verschil van 2%, wow.

Posted By: Social Media Marketing in Suriname - Ramsukul.com On: March 27, 2012 At: 5:11 am

[…] duidelijk hoe groot de verschillen bij deze pages zijn. Je kan ook meer lezen in mijn eerdere post: Het verschil tussen mannen en vrouwen volgens Facebook. Uit ervaring heb ik gemerkt dat je niet op alle soorten pages hetzelfde marketing strategie kan […]

Posted By: Facebook Statistieken Suriname - Ramsukul.com On: March 31, 2012 At: 7:11 pm

[…] richten naar personen die van Chocola houden. Ook kan je op taal filteren. Eerder had ik ook de verschillen tussen man en vrouw volgens Facebook […]

Reageer