De start van een nieuwe uitdaging

By Kishan on July 4th, 2016

Vandaag, 3 juli, is samen met het nieuwe Hoofdbestuur van de VHP een nieuw Jongerenraad bestuur benoemd in het partijcongres. Voor mij wilt dit het einde zeggen van mijn termijn als bestuurslid van de Jongerenraad en tijd voor een nieuwe uitdaging binnen de VHP. Voordat ik over mijn nieuwe uitdaging wil vertellen, zal ik u vertellen hoe het allemaal gegaan is de afgelopen vijf jaren als bestuurslid van de VHP Jongerenraad en de afgelopen drie jaren als voorzitter van de VHP Jongerencommissie Paramaribo.

De VHP Jongerenraad

Op 3 juli 2010 is er een bestuur van de Jongerenraad benoemd door het Partijcongres. Dit is na 63 jaar VHP voor het eerst dat de VHP over een Jongerenraad beschikt. Ik mocht daar ook deel van uitmaken als bestuurslid. Ritesh Sardjoe werd aangewezen als voorzitter van de Jongerenraad.

De pasgekozen voorzitter van de VHP met enkele bestuursleden van de Jongerenraad na het congres van 2 juli 2011

De pasgekozen voorzitter van de VHP met enkele bestuursleden van de Jongerenraad na het congres van 2 juli 2011

De Jongerenraad was een nieuw orgaan en een ieder in de VHP moest gaan wennen aan een Jongerenraad. De positie van de jongeren binnen de VHP werd door de komst van de Jongerenraad versterkt en de jongeren werden in vrijwel alle organen van de VHP opgenomen. Ook vele projecten gericht op jongeren werden uitgevoerd, ik denk dan aan discussieavonden, jongerencongressen etc.

Jongerencommissie Paramaribo

In augustus 2013 ben ik voorgedragen en benoemd als voorzitter van de Jongerencommissie Paramaribo. Als voorzitter van Jongeren Paramaribo ben ik meteen gestart met een heleboel projecten. Wij zijn de eerste jongeren geweest die begonnen waren met het meet the youth project om zo jongeren tot aan huis te kunnen bereiken. Met dit project hebben wij ruim 12000 huishoudens kunnen bereiken binnen 8 maanden.

Voorzitter VHP met Kishan Ramsukul tijdens een MTY campagne

Voorzitter VHP met Kishan Ramsukul tijdens een MTY campagne

Jongeren van Paramaribo bij een MTY Campagne

Jongeren van Paramaribo bij een MTY Campagne

Onze sociale projecten die wij periodiek uitvoeren kunnen wij natuurlijk niet vergeten. Of het nou om een kinderhuis gaat, schoonmaken van het bedevaartsoord na dambreuk of het geven van schoolpakketten aan kinderen die daar behoefte aan hebben, we hebben het allemaal gedaan. Jaarlijks zetten we ook de moeders in het bloemetje met ons rozenproject.

De verkiezingen van 2015

Bij de verkiezingen van 2015 was de roep naar een jongerenkandidaat groot. Er waren heel veel capabele aspirant kandidaten en een keuze van 14 kandidaten maken uit al deze personen was niet een makkelijke taak voor de leiding van de VHP. Uiteindelijk was er plek in Paramaribo voor 1 jongerenkandidaat, de keuze is toen op mij gevallen. De Jongerenraad en de structuren van Paramaribo waren het unaniem eens met mijn voordracht als kandidaat.

De periode van de verkiezingen is voor mij erg leerrijk geweest. Ik ben maandenlang dagelijks op het veld geweest en heb mogen meemaken hoe mijn mede-Surinamers leven in ons geliefd land. Dit heeft mij enorm gemotiveerd om mijn werk voort te zetten en mij in te blijven zetten voor het verder en nu zelfs weder-opbouwen van Suriname.

Mijn inzet bij de verkiezingen is, alhoewel ik niet gekozen ben, gewaardeerd door het volk door mij 2578 stemmen te geven. Dit is meer dan 65% van de huidige parlementariërs!

Mijn nieuwe uitdaging binnen de VHP

Na 5 jaren als bestuurslid van de Jongerenraad en 3 jaren als voorzitter van Paramaribo gezeten te hebben is het nu tijd om op een andere manier bezig te zijn in de VHP. Dat is ook de reden waarom ik het aanbod van Voorzitter van de Jongerenraad afgewezen heb en de kans gegeven heb aan nieuwe jongeren om over te nemen. Natuurlijk voel ik me nog steeds heel erg betrokken bij het jongerengebeuren en zal daar altijd een bijdrage aan blijven leveren. Ik heb daarnaast al een heel belangrijke rol binnen de Media & Communicatiecommissie van de VHP en ook deze commissie ga ik ook blijven ondersteunen waar nodig.

Ik wil mij meer gaan bezighouden met het veldwerk van de VHP en dan voornamelijk binnen Paramaribo. Het contact met de burgers en het uitvoeren van (sociale) projecten is voor mij hetgeen ik prioriteit wil geven in de komende jaren. Ik ben nu daarom ook de secretaris van het Districts Coördinatieteam van Paramaribo, dit is niet een makkelijke taak gezien de grootte van Paramaribo en de positie van de VHP in Paramaribo, maar met hulp van de structuren, de jongeren en u allen zal het mij zeker lukken.

Dankwoord

Voordat ik wil afsluiten wil ik een ieder bedanken die mij op welke wijze dan ook de afgelopen jaren ondersteund hebben om mijn werk naar behoren te doen. Ik wil geen namen noemen, maar ik kan het niet nalaten om toch enkele namen te noemen. Mijn dank gaat uit naar G. Gangaram Panday en de overige leden van RCT Blauwgrond, de (gewezen) structuren van Paramaribo, voorzitter Chan Santokhi, de gewezen Jongerenraad, Amar, Devika, Sunaira, Shailendra, Rabeena, Chandenie, Ranjeet, Kavita, Reza, Atish, Nazia, Rahiersha, Gulshan, Natasja, Donachnim  en alle andere jongeren van Paramaribo.

Mijn speciale dank gaat uit naar mijn ouders, zussen, broer, familie en Soraya Jhagroe die altijd beschikbaar was, is en nu ook voor altijd zal zijn :). Ik reken ook de komende jaren op jullie ondersteuning!

 

Tags: ,

Wat u nu kunt doen?

Contact mij!

Fotografie diensten nodig? Wilt u een website hebben of wilt u een social media strategie ontwikkelen voor uw bedrijf of product? Neem contact op met mij.

Reageer

Is er iets onduidelijk? Of wilt u uw mening geven? Is er iets wat ik verkeerd gezegd heb? Laat een reactie achter

Reageer